Klein Eden, het soepparadijs

 

 


Jaarverslag 201
2

2012 was en jaar waarin we veel verschillende soepen en overige producten verkochten voor de goede doelen en in totaal 861 euro 50 bijeen wisten te sparen. Daarvan zijn drie doelen gesteund: Stichhting Toetssteen, de microkredieten van Kiva en Oxfam Novib. Voor meer informatie: zie het uitgebreide jaarverslag 2012 en het jaarverslag 2011.

 

Hoe de prijs van de soep tot stand komt

Per liter soep schenken we 2 euro aan een goed doel. Alleen de kosten voor de ingrediŽnten en overige werkelijk gemaakte kosten worden van wat je betaalt afgetrokken. Dus niemand wordt er rijker van, alleen het goede doel. Voor arbeid wordt niet betaald. De soep wordt door vrijwilligers gemaakt.

Onder de werkelijk gemaakte kosten wordt verstaan:

-         inkoop van ingrediŽnten;

-         gas,  elektriciteit en water;

-         web- en emailhosting en telefoongebruik.

De huisvesting en het gebruik van keuken, apparatuur en keukengerei worden niet doorberekend in de prijs met uitzondering van speciaal voor het maken van de soepen aangeschaft keukengerij.

 

Prijzen van de soepen

De prijzen vind je op de pagina's van de verschillende soepen. De prijsverschillen tussen de soepen worden geheel veroorzaakt door de verschillen in de prijzen tussen de ingrediŽnten. Afhankelijk van schommelingen in de prijs van de ingrediŽnten kan de prijs ook schommelen. Wat geldt is de prijs die op de website staat op het moment dat je bestelt. Bij je bestelling (per mail of telefonisch) bevestigen we de prijs.

We doen je soep in plastic bakjes die we graag weer terug willen krijgen om deze opnieuw te gebruiken. Kan dit niet, geef dat dan aan ons door bij de bestelling. We doen je soep dan in een wegwerpbakje. Krijgen we een bakje niet terug, dan dan rekenen we 3,50 euro per bakje.

 

Voor meerdere keren ineens betalen

Op verzoek bieden we ook de mogelijkheid om voor meerdere keren ineens te betalen. Je betaalt dan bijvoorbeeld 25 euro en elke keer als je een bestelling plaatst, wordt dat bedrag afgeschreven van die 25 euro die je vooruit betaald hebt. Elke keer als je bestelt krijg je via de mail een bevestiging van die bestelling waarop dan ook het resterend saldo wordt aangegeven. Zo houd je in beeld hoeveel geld je nog over hebt. De vooruitbetaling zelf wordt ook bevestigd per mail. Het plaatsen van een bestelling terwijl de laatste geleverde bestelling nog niet is betaald, is niet mogelijk.