Klein Eden, het soepparadijs

 

La Vialla: ItaliŽ op z'n lekkerst en duurzaamst

La Vialla is een familie-landbouwbedrijf van 1342 hectare op de grens van UmbriŽ en Toscane in de Chianti-heuvels. Ze verbouwen druiven, olijven, tomaten, kruiden etc. en maken zelf hun meel en maken heerlijke Pecorinokaas van hun schapenmelk.

Zij geven het begrip 'biologisch' een extra dimensie door het te combineren met het gesloten-kringloop-idee. Ze zuiveren hun eigen afvalwater, hebben een enorm areaal aan zonnepanelen en een eigen bos waaruit ze brandhout halen. Op de Copenhagenconferentie zijn ze dan ook genoemd als lichtend voorbeeld. 

Op de algemene site van La Vialla vind je  informatie over hun bedrijf en op de deze site kun je producten bestellen. Op Klein Eden hebben we een selectie van hun aanbod op de website geplaatst.

Wil je dit bedrijf van dichtbij bekijken, dan kan dat: je kunt er verblijven in ťťn van de appartementen, maar wees er wel vroeg bij, want ze zijn vaak al ver vooruit volgeboekt.

 Familiebedrijf La vialla