Klein Eden, het soepparadijs

 

 

Overzicht 2010 leningen en giften aan Kiva

Op deze pagina kun je zien wat er is gebeurd met de opbrengsten van Klein Eden in 2010 voor zover we ze besteed hebben aan Kiva. Kiva verstrekt via locale partners microkredieten aan kleine ondernemers in ontwikkelingslanden. Je ziet hieronder dat we in 2010 microkredieten hebben verstrekt aan 28 (groepen) ondernemers. Door op de links door te klikken kun je zien hoe het met die lening staat. Daarbij hebben we steeds voor het bedrag van 25 USdollar gekozen (minder kan niet). Daarnaast schenken we per microkrediet 5% tot 10% van de inleg aan Kiva voor hun werk. Terugbetalingen van leningen herinvesteren we in Kiva. 

Catherine Sila, ondernemer in Kenia. De Kolambangroep uit Mali. Adwoa verwerkt en verkoopt vis in Ghana. Thomas Mwikanu investeert in zijn telefoon-reparatie-bedrijfje in Tanzania.

Oasis groep Mexico Aslam Hamidov Esperanza Divina
Dul Thy uit Cambodja vraagt een lening voor haar man die een huis bouwt. NoemŪ GarcŪa Martinez uit Mexico gaat een kaaspers kopen zodat ze langer houdbare kazen kan maken. Aslam Hamidov uit Tadzjikistan investeert in zijn kruidenierswinkel. Esperanza Divina is een groep ondernemers uit de Dominicaanse republiek met veel mensen uit HaÔti.
Chantal Thiaw Trinidad Group El Milagro groep Bat erdene Tsend
Chantal Thiaw uit Senegal verkoopt vlees en kruidenierszaken. De Trinidad groep uit Ecuador met verschillende veeboeren. De El Milagro groep is een actieve groep vrouwelijke ondernemers uit Paraguay. Bat erdene Tsend runt de enige kruidenierswinkel in de provincie Tud, MungoliŽ.
Bellavista groep Kunduzkan Eratova's groep Motema_Plus-groep Beathe M.
De Bellavistagroep uit Chili is onder meer bezig met weven en het bereiden en verkopen van maaltijden. Kunduzkan Eratova's groep uit KirchiziŽ investeert in nieuwe dieren. De Motema_Plus-groep uit Kongo verkoopt onder meer tweede hands kleding en eieren. Beathe Mukeshima investeert in een groter assortiment voor haar winkel in Rwanda.
Sisifo Failauga

Sisifo Failauga investeert in haar cacaoplantage in Samoa. Jose Domingo Lopez Mungia uit El Salvador wil hout kopen om houtskool van te maken. De heer Gerson uit La Guardia in Bolivia wil investeren in zijn taxi. Moses Akintade maakt het leven koeler in Nigeria.
 Jeny Vieve Estares Jose Nelson Roem Yeak Village Bank Groep Khaldoun
Jeny Vieve Estares investeert in haar varkens in de Filippijnen Jose Nelson wil een lening voor het verbouwen van gewassen in El Salvador. De Roem Yeak village bank groep bestaat uit 19 Cambodjanen uit Doun Pheu  in de Takeo provincie. Khaldoun investeert in zijn kledingwinkel in Irak.
Armen Hovhannisyan Plumkor Community Group Mujeres Al Progreso 1 Group Rios De Agua Viva Group
Armen Hovhannisyan in ArmeniŽ investeert in het kopen van pootaardappelen zodat hij volgend jaar zelf zijn vee kan voederen. Dit is de Plumkor Community Group die onder meer investeert in de aanschaf van hout voor het maken van planken. De Mujeres Al Progreso 1 Group investeert in hun zaken in de Dominicaanse Republiek. De Rios De Agua Viva Group wil onder meer biggetjes aanschaffen zodat deze later tijdens het toeristenseizoen  verkocht kunnen worden.